28 Eylül 2013 Cumartesi

Sayın Turgut ÖZAKMAN'a başsağlığı

Atatürkçü Düşünceye Hizmet Ödülünün Onuncusuna sahip Sayın Turgut ÖZAKMAN vefat etmiştir. Kendisine Allah'tan Rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileriz.

20 Eylül 2013 Cuma

18'inci ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCEYE HİZMET ÖDÜLÜ için süreç başladı.


Değerli Lion'lar,
Sevgili Leo'lar,

İncirli Lions Kulübü'nün 2013-2014 Çalışma Dönemi'nde onsekizincisini düzenleyeceği 'Atataürk'çü Düşünceye Hizmet Ödülü' (A.H.D.Ö) için aday gösterme ve sunma süreci başlamıştır.

Aday gösterme ve sunma kararımız ekteki gibidir, bilgilerinize...

En kocaman Lions ve Leo sevgilerimizle.

İncirli Lions Kulübü
Dönem Başkanı
D.TUNA TANIR


- - - - - - - - - - - - - - - - -

İncirli Lions Kulübünün 2013 – 2014 Dönemi Yönetim Kurulu toplanarak, bu dönemde verilecek olan “ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCEYE HİZMET ÖDÜLÜ” için bu husustaki yönetmelik hükümlerine göre aday gösterilmesi için 118 E Yönetim Çevresine çağrıda bulunulmasına, aday gösterme süresinin 15 Ekim 2013 Tarihine kadar sürmesine, http://incirlilionsclub-adho.blogspot.com blog adresinde duyurulmasına karar vermiştir.


İSTANBUL İNCİRLİ LİONS KULÜBÜ
"ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCEYE HİZMET ÖDÜLÜ" YÖNETMELİĞİNİN
İLGİLİ MADDELERİ
Adaylarda aranan nitelikler:

Atatürkçü Düşünceye Hizmet Ödülü verilebilecek gerçek veya tüzel kişilerin;
  • Atatürk ilke ve devrimlerini bilimsel nitelikte araştırmış ve yayınlarda bulunmuş olmaları,
  • Sanatsal faaliyetlerinde Atatürk ilke ve devrimlerini, aydınlanma felsefesini benimseyerek, eserlerinde yansıtmış olmaları,
  • Dernek ve vakıf çalışmaları gibi sivil toplum kuruluşları örgütlenmesinde ve etkinliklerinde, Atatürkçü düşüncenin toplumun tüm katmanlarında yaygınlaştırılması için etkin katılımda bulunmuş olmaları,
  • Eylemli hizmet yoluyla Atatürkçü düşüncenin korunması savunulması, topluma yaygınlaştırılması için sürekli katılımda bulunmuş olmaları,
  • Atatürkçü düşüncenin yurt içinde ve dışında, yayın, konferans ve diğer iletişim yöntemleri ile tanıtımı için etkin hizmet vermiş olmaları,
  • Atatürkçü düşünceyi bir yaşam tarzı olarak benimseyip, toplum ve gençlik için "rol model" olarak toplum katmanlarında kabul görmüş olmaları,
gerekmektedir.

Ödül için aday önerisinde bulunacaklar :

Aşağıda sıralanan kişi ve kurumlar bu ödül için aday önerisinde bulunabilirler:
  • İncirli Lions ve Leo Kulübünün üyeleri.
  • Bölge ve ülke ayırt etmeksizin Lionlar veya Leolar.
  • Ülke ayırt etmeksizin kurumsal olarak Sivil Toplum Kuruluşları.
  • Ülke ayırt etmeksizin tüm akademisyenler, öğretim üyeleri.
  • Ülke ayırt etmeksizin akademik kuruluşlar. (Üniversiteler, Fakülteler, Akademiler, Enstitüler v.b.)
  • Ülke ayırt etmeksizin meslek odaları.

Aday önerisinde izlenecek yöntem :

  • Ödül için aday önerisinde bulunacaklar;
  • Adayın adı ve soyadı,
  • Adayın fotoğrafı,
  • Adayın kısa özgeçmişi,
  • Sunulan aday için adaylık gerekçeleri, adayın varsa eserleri hakkında bilgi ve belgeler,
  • Aday teklif edenlerin kişisel (veya kurumsal) bilgi ve özgeçmişleri, iletişim bilgileri,
  • Kurum olarak aday gösterenlerin yetkili organlarının bu husustaki kararlarının hukuki dayanağı ve yetkililerinin yetki belgeleri, ile birlikte İstanbul İncirli Lions Kulübü’nün dönem sekreterine 15 Ekim 2013’e kadar yazılı olarak başvururlar. İncirli Lions Kulübü Yönetim Kurulu, ihtiyaç halinde bu tarihi alacağı bir kararla bir ay önceye veya bir ay sonraya çekebilir.

31 Ağustos 2013 Cumartesi

'30 Ağustos'un Günümüzdeki Anlamı' Dr. Orhan ÇEKİÇ, (17'nci A. D. H. Ö. sahibi.)

 29 Ağustos 2013
30 Ağustos'un Günümüzdeki Anlamı
 
Tarihte pek az savaş 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi kadar önemli sonuçlar doğurmuştur. Orada yenilen sadece Yunan Orduları değil, aynı zamanda 1. Dünya Savaşı'nın tüm galip ve mağrur ülkeleridir. Bu savaşın Anadolu açısından önemiyse, Batı'nın bu topraklar üzerinde kurmak istediği kukla birer devleti; Kürdistan ve Ermenistan'ı kurma hayallerini Ege'nin sularına gömen savaş olmasıdır.
 
Bu savaşın sonunda Yunanistan'da hükümet istifa etmiş, hezimete uğrayan Yunan ordusundan arta kalıp ülkelerine dönebilenler Atina'da darbeyapmışlar ve yönetime "Albaylar Cuntası" el koymuş, bu maceraya karar verip Yunan ulusunun onurunu dünya önünde kırdıkları suçlamasıyla harekâta katılan komutanlar ve hükümet üyeleri, 'Başbakan Gunaris' dahil, kurşuna dizilmiştir.
 
Bu savaşın sonunda İngiltere'de hükümet istifa edecek, Başbakan Lloyd George İşçi Partisi'nin hesap sorması üzerine, bu mağlubiyetten İngiltere olarak kendi payına düşen sorumluluğu kabul edip Parlamento'ya istifasını sunarken yaptığı konuşmada ; "...Yüzyıllar nadiren dâhi yetiştirirler. Şu talihsizliğimize bakın ki 20. Yüzyılda bu dâhi, Türkiye'den çıktı. Mustafa Kemal'i yenemedik..." diyecektir.
 
Bu savaşın sonunda gelen zafer Sevr'e giden yolu tıkayacak, Lozan yolunu açacak, böylece emperyalist Batı'nın Anadolu topraklarında kurmayı planladığı birer kukla devlet, Kürdistan ve Ermenistan hayali binlerce şehidin kanı pahasına tarihe gömülecektir. Süngüyle çizdiğimiz sınırlarımız içindeki bugünkü birliğimizin bedeli işte o günkü şehitlerimizin kanı; gazilerimizin gayreti, vatan sevgisi, iman gücü; milletimizin bağımsızlık aşkıdır.
 
Bu sonuç elbette kolayına alınmamıştır. Düşman önce Sakarya'da durdurulmuş ama topyekûn seferber olan millet bu esnada da varını yoğunu tüketmiştir. Yunanlıların 16.000'i ölü olmak üzere toplam 46.000 zayiatına karşı, Türk ordusu, şehit ve yaralı olarak Sakarya'da 26.000 zayiat vermiştir. Birlik mevcutlarına göre er zayiat oranı %35-40, subay zayiat oranı ise % 70-80 arasında olmuştur. O yüzden Sakarya Savaşı'na "Subay Savaşı" denir. O nedenle de mağlup olan Yunan ordusunun geri çekilmesine engel olunamamış, bu bile TBMM'nde eleştiri konusu yapılmıştır.
 
Oysa Sakarya cephesinde işlerin kritik bir noktaya gitmesi üzerine Meclis tarafından ordunun başına geçmesi istenildiğinde Mustafa Kemal , "geçerim ama Meclis yetkisi" isterim demişti ve büyük tepki görmüştü. Bu yetkiyi alırsa, yazdığı her metin "yasa" hükmünde olacak ve derhal uygulanacaktı. Çünkü bir 'var olma' - 'yok olma' savaşı yönetecekti. Meclis'ten her defasında onay beklemeye vakti olmayabilirdi. Milletvekilleri ise "... Ya çıkaracağı bir yasayla diktatörlüğünü ilan ederse !.." diye endişe ediyorlardı. Sonunda her üç ayda bir yeniden oylamak şartıyla, bu yetkiyi verdiler. O nasıl bir diktatördü ki, Meclis onunla pazarlık yapabiliyordu? Tarihte hangi diktatör, Meclis kararlarına saygı göstermiştir? Zaten, bir başka kurumun iradesine boyun eğiyorsa, ona nasıl diktatör denebilir ki?
 
Mustafa Kemal bu yasaları oturdu, yazdı... Bu yasalara "Tekâlifi Milliye" (Ulusal Yükümlülük) yasaları denir ve 10 tanedir.
 
"Ya başımıza diktatör olursa!..." diye çekinilen Mustafa Kemal'in kaleme aldığı ilk yasa şudur:
"Nüfusu 10.000 olan yerleşim birimlerindeki her hane birer kat iç çamaşır, birer çift çorap ve çarık hazırlayıp Tekâlifi Milliye Komisyonu'na (Ulusal Vergi Kurulu) verecektir".
 
Başkomutan böyle bir yasayı çıkarmak zorundadır çünkü 'Sakarya'daki Mehmetçiğin ayağında çarığı yoktu'. Ama sarsılmaz bir iman gücü, inanılmaz bir vatan sevgisi, sınırsız bir bayrak saygısı, çağlardan beri geleneksel olarak hep vardı. Şimdi ise hedef uzundu, hedef yamandı, hedef Akdeniz'di. Mehmetçik sağlam bir çarığı hak ediyordu.
 
Orduyu ve milleti tam bir yıl nihaî zafer için seferber eder ve hazırlar. Zamanı gelince de Meclis'e bile haber vermeden gizlice cepheye gider. Son hazırlıklar Şuhut'ta son bir kez bir daha gözden geçirilir. Nihayet 25 Ağustos Cuma günü gece yarısı Meclis 2. Başkanı Rauf Bey'e telgraf çeker : "Rauf Bey, derhal Meclis'i toplantıya çağırınız ve bildiriniz. Ordularımız yarın sabah 05.30'dan itibaren taarruza kalkıyor. Allah yardımcımız olsun, ordularımızı muzaffer kılsın!.."
 
O andan itibaren Anadolu'nun tüm Dünya ile iletişimi kesilir, bütün telsiz ve telefon hatları kapatılır. Artık hesap günüdür ve bir dış müdahalenin önüne geçilmesi için her tedbir alınmıştır. Topçu atışıyla başlayan taarruz yıldırım gibi gelişir. Fahrettin Altay Paşa'nın 5.000 kişilik Süvari Kolordusu (5. Kolordu) Ahır Dağı'nı dolaşıp çevirme hareketini başarıyla gerçekleştirirken, geri kalan 192.000 kişilik ordunun tamamı piyadedir, yani koşar. Elinde süngü, sırtında 17 kilo yük, vuruşa vuruşa koşar. Ölümün üstüne gözünü kırpmadan koşar. Afyon -İzmir arası kuş uçuşu 400 km.dir. Karadan ve muharebe sahasının engebeleri dikkate alınırsa, 560 km. Ordu bu mesafeyi 10 günde koşar. Mehmetçik belli ki her gün bir maraton koşar ve on günde de ardı ardına on maraton...
 
Nasıl mı koşar? Elbette koşar, çünkü bilir ki, Başkomutan Mareşal Mustafa Kemal de en ön saflarda ve ateş hattının içindedir. Ordu'yu Dumlupınar'da Zafer Tepe'den yönetmektedir. Savaşın en sıkışık bir anında 57. Tümenin hedefine ulaşamadığını görmüştür. Telefona sarılır. Tümen Komutanı Yb. Reşat (Çiğiltepe) Bey karşısındadır. -Reşat Bey, henüz hedefinize ulaşamadınız. Bu durum harekâtı yavaşlatıyor ve riske sokuyor.
-Yarım saat sonra hedefimize ulaşmış olacağız Paşam.
Aradan yarım saat geçmiş ama Çiğiltepe düşmemiştir. Son derecede sarp olan bu tepeyi bir Yunan Makineli tüfek birliği savunmaktadır. Paşa yeniden telefondadır. Karşısına Tümen Komutanının Emir Subayı çıkar: "Paşam, Tümen Komutanım az önce intihar etti. Size bir not bıraktı. Okuyorum: Notta yazılan kısacık bir cümledir: "Yarım saat dedim, size söz verdim. Sözümde duramadım. Artık yaşayamam." Oysa çok kısa bir süre sonra tepe düşecektir. Yarbay Reşat Bey'in rütbesi Albaylığa yükseltilecek ve ilerde de bu şehit düştüğü tepenin adı, soyadı olarak kendisine verilecektir.
 
İşte ER'inden SUBAY'ına "Kemal'in Askerleri" böylesine cesur, böylesine kahramandırlar ve Mustafa Kemal'e dün de, bugün de, yarın da böylesine ölümüne bağlıdırlar. O bağlılık bize bu coğrafyayı Vatan kıldı. Üzerinde, onurla, gururla, başımız dik yaşayalım diye. Didişelim diye değil... Bunun kıymetini bilelim. 
 
Zafer Bayramı hepimize kutlu olsun... Çünkü o zafer hepimizin.
 
Yrd. Doç. Dr. Orhan Çekiç, Maltepe Üniversitesi
 
''Bu yazı internetten alıntılanmıştır.''

5 Temmuz 2013 Cuma

01 Temmuz 2013, Dönem Başkanımızdan.


Sevgili Lions Ailem,
Biliniz ki yeni hizmet dönemimize sizlerin sonsuz desteği ve
sevgisi ile mus-mutlu başlıyorum....
Hepinizin aynı duygu ve düşünce içinde olduğuna yürekten inanıyorum...
Hepimize kolay gelsin...
En kocaman lions sevgi ve saygılarımla.

İncirli Lions Kulübü
2013-2014 Hizmet Dönemi
Başkanınız
D.TUNA TANIR

01 Temmuz 2013, Genel Yönetmenden


Genel Yönetmenden 01.07.2013

Saygıdeğer Lion Dostlarım,
Sevgili Leo Arkadaşlarım,
Bundan 23 yıl önce Avcılar Lions Kulübü’nün kurucu üyesi olarak yola çıktığım zaman, yönetim çevremizin 50,yılımızda Genel Yönetmeni olacağımı söyleseler inanmak şöyle dursun, söyleyene gülmek bile aklımın köşesinden geçmezdi sanırım.
Bugün, geçmişe bir yolculuk yapmak gerekirse eğer, beni bu günlere yetiştiren, bu büyük gururu yaşamamı sağlayan büyük aileme, bana emeği geçen her bir arkadaşıma, Lion büyüklerime gönül dolusu teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunmakla başlamalıyım yeni hizmet dönemimize diye düşünüyorum.
Yeni hizmet döneminde, Cumhuriyetimizin 90.yılını kutlarken, diğer yandan da Lions’ umuzun 50.yılını kutlayacak olmamızın, her kademede görev alacak tüm yönetici Lion’ lar ve Leo’lar için anlamlı bir ayrıcalık olduğunu düşünüyorum.
O nedenle de, en yeni üyemizden en deneyimli üyemize kadar büyük ailemizin tüm mensuplarından başlayarak eski kulüp arkadaşlarımıza, değişik vesilelerle hizmetlerimize ve çalışmalarımıza katkı sağlayan komşularımıza, iş arkadaşlarımıza, muhtarlarımıza, yerel yöneticilerimize, desteğini esirgemeyen tüm bürokrat ve siyaset adamı dostlarımıza kadar birlik ve beraberlik, dostluk ve arkadaşlık duygularımızı geliştirerek, bizleri bugünlere yetiştiren vatanımıza ve ulusumuza her zamankinden daha bir şevk ve heyecanla hizmet etmek için kenetlenmeliyiz diye de düşünüyorum.
100 yıllık uluslararası bir kuruluşun ülkemizde, kurumsal yapısını tüm kriterlere uygun olarak tamamlamış bir şekilde, güçlü kuvvetli, geleceğe güvenle bakan bir yapıda 50,yılını kutlamasının da inkar edilemez bir başarı olduğunu düşünüyorum.
Daha neler düşünüyorum neler...
Vakıflarımızın başarılarını, kulüplerimizin hizmetlerin, derslikleri, okulları, parkları, dikilen ağaçları, yeşeren fidanları, hastane odalarını, poliklinikleri, bursları, panelleri, sempozyumları, nicelerini...
Dostluğu ile ısındığımız, birlikte mutlanıp, birlikte hüznü paylaştığımız insanımızı...
Bitmek tükenmek bilmeyen bir koca dünya...
Adı Lions, adı biz, adı hepimiz...
Sevdik, sevildik, saydık sayıldık. Yıllar boyu hizmeti hiç bir zaman  eksiltmeden güzel insanlarımızla kucaklaştık. Tadına doyulmaz bir dostluk ve kardeşlik dünyası kurduk.
Ne mutlu bizlere...
Yeni hizmet dönemimize bu duygu ve düşüncelerle mutlulukla  başlıyorum. Aslında hepimizin de aynı duygu ve düşünceler içinde olduğuna yürekten inanıyorum.

Ln. Necati Yılmaz
Genel Yönetmen

3 Mart 2013 Pazar

02 Mart 2013, IKU; 17'nci Atatürkçü Düşünceye Hizmet Ödülü Töreni, Dr. Orhan ÇEKİÇ



İncirli Lions Kulübü 02 Mart 2013 Cumartesi saat 17:00 de bu yıl 17'ncisi düzenlenen ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCEYE HİZMET ÖDÜL töreni için hazır bekliyordu.İtiraf edeyim bu kez tam zamanında ben de -oğlum ile- yerimi almıştım.

Aylarca süren çalışmalarımız son günler de hız kazanmış,en olmadık detaylar bile defalarca gözden geçirilmişti.Yapılan son çalışma toplantımız da her şey planlanmış olmasına rağmen kulüp olarak heyecanımız hala devam ediyordu.

Eee kolay değil 17.sini düzenliyor olmamız, 17 yıldır kulübümüzün en önemli ve en vazgeçilmez organizasyonu olması her defasında daha fazla titizlenmemizi gerektiriyor…

Bu yıl ki ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCEYE HİZMET ÖDÜLÜ’nün sahibi Sn.Dr.Ln.Orhan ÇEKİÇ idi. Kendisi ayrıca Lion olmasına rağmen daha önce tanışmamıştım.

Ne geç kalmışım meğer…

Hayranlığımın yoğunluğunu dile getirmek için kelimelerimin hep az kaldığı  Sevgili Atam’ı bu kez kendisinden dinledim.

Atatürk’ümü ne kadar dinlersem dinleyeyim, ne kadar okursam okuyayım, ne kadar seyredersem seyredeyim doymuyorum ben… Her defasında hayranlığım kat-kat-katlanıyor… Her defasında içim taşıyor… Her defasında yeni-yeniden bi şeyler öğreniyorum sanki…

Teşekkürler Sn. Dr. Ln. Orhan ÇEKİÇ… Bu anlamlı günümüz de bizim ile olduğunuz ve o çok değerli ATATÜRK paylaşımlarınız için…

Hatta sunum yorgunluğunuz sonunda, beni kırmayıp aldığım onca kitabınızı sabırla ve özenle imzaladığınız için… Ve hatta akşam kulüp yemeğimizde sevgili eşiniz ile katıldığınız için…

Bizi yine yalnız bırakmayan tüm 118-E Yönetim Çevresi’ne ve sevgili Lion dostlarına da teşekkürler ediyorum. Hem de; kos-kocaman Lions sevgi ve saygılarımla…

Ayrıca, Ödül Törenimizi -bu yıl kulübümün Toplantı Yönetmeni ben olmama rağmen!- son derece başarılı sunan Mahmut TUFAN’a da seslenmek istiyorum;

Mahmut Başkanım, çok iyi sunum yapıyorsunuz… Bilin ki size imreniyorum… Teşekkürleeeer !

En sonun da -yani son olarak- TEŞEKKÜRLER İNCİRLİ :)

Hepinize en kocaman Lions sevgi ve saygılarımla…

Dilek TUNA TANIR

2012-2013 Hizmet Dönemi

Toplantı Yönetmeni

Veee

Gelecek Dönem Kulüp Başkanı

18 Şubat 2013 Pazartesi

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCEYE HİZMET ÖDÜLÜ' TÖRENİ ILANI

BU DÖNEM 17.'SİNİ LN. DR. ORHAN ÇEKIÇ'E VERECEĞİMİZ 
'ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCEYE HİZMET ÖDÜLÜ'
TÖRENİ

02 MART 2013 CUMARTESİ GÜNÜ

İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ ATAKÖY KAMPUSU ÖNDER ÖZTUNALI SALONUNDA

17.00 – 21.00 SAATLERİ ARASINDA YAPILACAKTIR.